Σημαντική ενημέρωση: Ξεκίνησε η συνταγογράφηση
του συστήματος FreeStyle Libre 2 από τον ΕΟΠΥΥ

Αγαπητέ ιατρέ,


Με ιδιαίτερη χαρά, σας ενημερώνουμε ότι από τις 3 Αυγούστου 2023 οι αισθητήρες FreeStyle Libre 2 αποζημιώνονται και συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ με μηδενική συμμετοχή ασθενούς σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 άνω των 4 ετών, στον διαβήτη κύησης, σε άτομα με παγκρεατεκτομή ή σοβαρή βλάβη παγκρέατος* καθώς και σε ανασφάλιστους μέσω Δημοσίων Δομών**.


Ο κωδικός συνταγογράφησης των αισθητήρων FreeStyle Libre 2 στο σύστημα παροχών ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ είναι 41960. Ο ίδιος κωδικός συνταγογράφησης ισχύει και για τους αισθητήρες FreeStyle Libre, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να διατίθενται μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων.


Μπορείτε να κατεβάσετε αναλυτικές οδηγίες συνταγογράφησης εδώ.


Πάντοτε δίπλα σας,


H ομάδα FreeStyle Libre


* Κυστική ίνωση, κακοήθη ή καλοήθη νεοπλάσματα παγκρέατος κ.α
** Σύμφωνα με το Ν.4368, ΦΕΚ 21Α_21/02/2016 οι ανασφάλιστοι δικαιούνται να προμηθευτούν δωρεάν αναλώσιμα διαβήτη μέσω των Δημοσίων Δομών. Συνεπώς, οι ανασφάλιστοι που ανήκουν στις κατηγορίες δικαιούχων αποζημίωσης του συστήματος μπορούν να συνταγογραφήσουν και να προμηθευτούν δωρεάν τους αισθητήρες FreeStyle Libre ή FreeStyle Libre 2 μέσω Δημοσίων Δομών (Δημόσια Νοσοκομεία) που τους διαθέτουν.


Abbott Laboratories Ελλάς ΑΒΕΕ

Αγίου Δημητρίου 63, 17456 Άλιμος Αττικής

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα FreeStyle, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμμή Υποστήριξης Πελατών μας στο
210 9985220.

 

Το εξωτερικό περίβλημα του αισθητήρα, το FreeStyle, το Libre και οι σχετικές εμπορικές επωνυμίες είναι σήματα της Abbott.

 

©2023 Abbott. ADC-77829 v2.0, 08/2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


YouTube Facebook