Σημαντική ενημέρωση για τη συνταγογράφηση του FreeStyle Libre 2 από τον ΕΟΠΥΥ!

Αγαπητέ ιατρέ,

Μετά τις τελευταίες αλλαγές στον αλγόριθμο συνταγογράφησης των αισθητήρων FreeStyle Libre 2, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε σημαντικές διορθωτικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα, ισχύουν τα παρακάτω:

  • Το σύστημα συνταγογράφησης ξεκλείδωσε από τις 12/7/2024 και δίνει τη δυνατότητα έκδοσης μιας γνωμάτευσης 7 αισθητήρων σε όλους τους ασθενείς, υφιστάμενους και νέους, που είναι δικαιούχοι αποζημίωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν άμεσα συνταγή για 7 αισθητήρες, ακόμα και αν έχουν πρόσφατα συνταγογραφήσει ξανά αισθητήρες. Μετά από την έκδοση της 1ης συνταγής από το ξεκλείδωμα του συστήματος, στη συνέχεια θα μπορείτε να εκδίδετε νέα συνταγή σε κάθε ασθενή μετά από 85 ημέρες από την έκδοση της προηγούμενης.
  • Η μόνη περίπτωση συνταγογράφησης λιγότερων
    από 7 αισθητήρων είναι για τους ασθενείς που έχουν υπόλοιπο μικρότερο των 7 αισθητήρων για να συμπληρώσουν το 12μηνο πλαφόν των 26 αισθητήρων που δικαιούνται.
    Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να συνταγογραφήσουν μόνο την υπολειπόμενη ποσότητα έως τη συμπλήρωση του ετήσιου πλαφόν.
  • Παρακαλούμε, λάβετε υπ’ όψιν ότι από δω και στο εξής κατά τη συνταγογράφηση του FreeStyle Libre 2 με κωδικό 41960, θα προσυμπληρώνεται αυτόματα η ποσότητα μηνός με 7 αισθητήρες, η οποία θα μπορεί να μειωθεί σε περίπτωση που ο ασθενής έχει υπολειπόμενη ποσότητα μικρότερη των 7 αισθητήρων από το ετήσιο πλαφόν.
  • Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό η συνταγογράφηση να γίνεται πάντα για 7 αισθητήρες σε όλους τους ασθενείς, αν φυσικά το υπόλοιπό τους έως το 12μηνο πλαφόν των 26 αισθητήρων το επιτρέπει, ώστε να καλύπτονται πλήρως για όλο το επόμενο διάστημα των 85 ημερών, μέχρι να επιτρέψει το σύστημα έκδοση νέας γνωμάτευσης.
    Μόνο σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η συνταγογράφηση 7 αισθητήρων, να δοκιμάζετε με μειούμενες ποσότητες αισθητήρων (δηλ. 6,5,4,3 κτλ), έως την ποσότητα που θα επιτρέψει το σύστημα την έκδοση γνωμάτευσης. Σύντομα θα εμφανίζεται μήνυμα στο σύστημα που θα σας ενημερώνει πόσοι αισθητήρες επιτρέπεται να συνταγογραφηθούν κάθε φορά, εάν αυτοί είναι λιγότεροι από 7.
  • Σε περίπτωση που συνταγογραφηθούν λιγότεροι
    από 7 αισθητήρες, παρόλο που η υπολειπόμενη ποσότητα από το ετήσιο πλαφόν επιτρέπει τη συνταγογράφηση
    7 αισθητήρων, οι ασθενείς ενδέχεται να μείνουν ακάλυπτοι για αρκετές μέρες, καθώς δε θα επιτρέπεται να πάρουν νέα γνωμάτευση για 7 αισθητήρες παρά μόνο όταν συμπληρωθούν 85 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της τελευταίας γνωμάτευσης.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα είναι σημαντικό να προγραμματίζετε με τον ασθενή σας την επόμενη συνταγογράφηση έγκαιρα, μετά τη συμπλήρωση των
85 ημερών από την έκδοση της τελευταίας γνωμάτευσης, ώστε να διασφαλίσετε επάρκεια αισθητήρων για τους ασθενείς σας.

Πρακτικά, όταν ο ασθενής σας τοποθετεί τον 7ο αισθητήρα θα πρέπει να έχει προγραμματιστεί η συνταγογράφηση των επόμενων 7 αισθητήρων, ώστε να προλάβει στις επόμενες 13 ημέρες να πάρει τη γνωμάτευση, να την εκτελέσει και να προμηθευτεί τους νέους αισθητήρες.

Οι ασφαλισμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συνταγογράφηση μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ στο edapy@eopyy.gov.gr και να ζητούν διευκρινίσεις για τη συνταγογράφησή τους.

Επίσης, μπορούν να ανατρέχουν στις προηγούμενες γνωματεύσεις τους ή να συνδέονται στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας τους (ΦΑΥ) και να ανακαλούν το ιστορικό συνταγογράφησης. Όσοι εξυπηρετούνται απευθείας από την εταιρεία ΑΒΒΟΤΤ, μπορούν να ρωτούν στο τηλεφωνικό μας κέντρο για το ιστορικό των γνωματεύσεών τους.

Με εκτίμηση,

Abbott Laboratories Ελλάς ΑΒΕΕ

ΕΔΡΑ: Αγίου Δημητρίου 63, 17456 Άλιμος Αττικής

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα FreeStyle, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμμή Υποστήριξης Πελατών μας στο 800 11 222 688.

 

Το εξωτερικό περίβλημα του αισθητήρα, το FreeStyle, το Libre και οι σχετικές εμπορικές επωνυμίες είναι σήματα της Abbott.

 

© 2024 Abbott. ADC-94535 v2.0, 07/2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Facebook